Bubur Nasi Kosong ajerrr .....

Salam sejahtera buat semua ....


~~~ Report Card Day ~~~
Hari nie pepagi lagi Nina  & Hubby dah keluar pegi sekolah anak Nina yang sulung - Eillya.  Walaupun jam belum menunjukkan pukul 8pagi, Nina & Hubby dah terpacak menunggu giliran. Berdebar juga rasa nak tahu keputusan peperiksaan Eillya . ....


Alhamdulillah syukur .... keputusan exam Eillya memuaskan & berbaloi dengan usaha keras Eillya. Cuma Eillya perlu tingkatkan lagi usaha mengulangkaji pelajaran setiap hari. 
Insya'Allah .... next time result akan lebih baik dari sekarang, Amin ....




Sedar-sedar hari pun dah petang & Nina belum prepare apa-apa pun untuk dinner nanti. Pagi tadi Nina dah breakfast berat bersama Hubby selepas ambil report card Eillya. So, Nina tak makan lunch & sibukkan diri dengan hal lain. Ermmm ...... Apa yaa nak masak?? Sesuatu yang simple, senang  & yang penting ; bahan-bahannya  mesti ada dalam peti ais Nina ...


Bubur Nasi Kosong ajerrr ....


Bahan-bahan
beberapa cupak beras - masak hingga kembang jadi bubur
ikan bilis  - digoreng garing
kacang tanah  - digoreng
lobak asin - dipotong kecil2 dan digoreng
bawang goreng
hirisan daun bawang
hirisan cili merah
telur asin - direbus
limau kasturi jika suka


Senang ajerr kan?? hehehee ......
suka tengok anak2 berselera makan :)
dah lama agaknya tak makan bubur nasi kuttt .....







layannnn  ~~~~



Labels: