Part-2 My Baby Sos Carbonara Nina Stlye

As'salam buat semua .... SELAMAT PAGI !!
Pagi Isnin yang ceria :)) Jika terasa macam lemah longlai tuu, cepat2 segarkan pagi Isnin anda. Bukan apa, Isnin nie kan merupakan permulaan hari untuk setiap minggu. Jika dimulakan dengan ceria, harapnya mood ceria tu bertahan hingga penutup minggu :)
Semuanya bermula dari minda kita sendiri juga. Minded Setting !!

Payah lah nak dibantu jika permulaan hari dah mula maleh malas bertahta di minda dan meresap ke seluruh badan. Jawabnyer nanti minggu nie akan jadi "Pemalas".  Buat yang bekerja tuuu, jangan malas-malas keje yea .....  tak yah laaa set kat fikiran tu nak pegi klinik, pass tu "MC". Rosak lah reputasi, prestasi kan, kan kannnn?? hehehe . .. . 

Pagi2 lagi anak Nina yang sulung - Eillya dah request nak makan pasta. Nasib baik Eillya minta pasta :) Ringkas, mudah & cepat disediakan. Layankan ajerrr .....

Buat yang pernah tengok entry sebelum nie, nie resipi ulang tayang ajer. Memang menu kegemaran family. Boleh dikatakan kerap kali enter frame. Hehehe .....
Anak-anak dan hubby suka, dan itu lah selera mereka, Nina turutkan ajer ...

kalau terasa gambar nie sakit mata memandang, buat tak nampak jer laa yea... Maklumlah, snap time pepagi buta. Subuh pun baru nak bermula .... hehehe . . . .

Jom tengok resipi nyerr


Part-2 My Baby Sos Carbonara Nina Stlye 
Bahan-bahan
1 packet pasta
6 ulas bawang putih - diketuk & dicincang halus
1 helai daun Bay
1/2 kg udang besar *** terpulang banyak mana... Nina buh banyak2... hehhee ....
1 tin cendawan butang - hiris nipis-nipis
1 kotak susu segar (1 litre)
2 kiub pati ayam Knorr
6 sudu besar Quaker Oats


Bahan hiasan
lada hitam - tumbuk2 halus
bawang goreng
daun pudina
daun bawang



Cara-cara

Selamat mencuba .... menu berkhasiat !!





Labels: ,