Cucur Carca Marba (macam-macam ada ~~~) Hehee ...

As'salam dan Selamat Pagi ....


Apa khabar semua? Moga-moga pagi nie merupakan pagi yang ceria untuk semua. Alhamdulillah, semua urusan sudah dibereskan seawal pagi tadi. Cuma urusan petang karang lak yang menanti. Biasalah, dah nama pun kerja.... memang tak pernah habis.
So, time-time relax macam nie baru nak breakfast dan dapat lah menarik nafas panjang sikit ....
Breakfast hari nie simple-simple ajer.. sekadar cucur carca marba. Apa yang ada dalam peti ais semua Nina taruk. Macam-macam ada ~~~~ Ada carrot, kacang panjang, kentang, daun kuchai, bawang besar, taugeh dll... Belasah jer laaa ..... janji berkhasiat dan mengenyangkan. 
Jom cuci mata ....




Cucur Carca Marba
Bahan-bahan 
(sukatan agak-agak jer yea ... kalau pekat tambah air kalau cair tambah tepung lak... janji tak pekat sangat dan tak cair sangat kira OK lah tuuu ....)
2 cawan Tepung Gandum
1 1/2 cawan Air atau secukupnya
1 biji Carrot - diparut
1 biji Kentang - potong dadu
2 biji Bawang besar - dipotong dadu (Nina suka letak banyak bawang)
1/2 cawan taugeh
1/2 cawan sayur kacang pajang yang telah dihiris-hiris dalam 1cm
mix vege pun  Nina letak sikit
Daun Kuchai - dipotong 2 inch
1/2 camca teh baking powder
Garam 


Cara-caranya


Alahai ...... mix vege yang interframe. Yang lain-lain sembunyi pula :) 


Selamat bersantapan .....







Labels: ,