Puding Ice-Cream Jagung

As'salamualaikum  dan Salam Sejahtera ....


Apa khabar kengkawan tersayang? Moga sihat walafiat disamping family tercinta. .. Buat yang kurang sihat tuu, segeralah berjumpa doktor yang pakar untuk mendapatkan rawatan, makan ubat yang betul, time dan sukatan yang tepat. Jangan dibiarkan sakit nya melarat. Nanti merana diri...


Kebelakangan nie, cuaca  amat lah panas terik. Kadang tu, boleh sampai sakit kepala dibuatnyer. Nina nie pula, bab sakit kepala memang agak merumitkan sikit. Kena segara makan ubat dan dapatkan rehat yang cukup, kalau tak memang bertambah parah lagi merana lah jawabnya ....


Time-time panas gini, dapat makan puding yang sejuk amat lah menyejukkan tekak. Pasti terasa aman, nyaman lagi sentosa ~~~ Sebelum nie, Nina ada nampak kak Che CT tayang Pudding Yam Ice-Cream. Amboi ... !!! Teruja sangat nak mencubanya. Maklum lah, puding dari ice-cream... First time dengar nie... Nina pun pegi lah beli Ice-Cream. 
Bila time nak buat ajer, tengok-tengok ice-cream dah licin. 
Pegi lah beli lagi ~~~~~ (yelah, teruja nak mencuba nyer...)
Bila time nak buat ajer, tengok tengok lagi dah LCINNnnn !!! 


Aduyai~~~ Bila nak mencuba nie???? Kali nie, Nina beli lagi (2bekas) dan LAST... siap warning kat Hubby dan anak-anak, tolongggg lah jangan diusik satu bekas yang ini.  .. .
Akhirnya, tercapai lah cita-cita Nina nak merasa puding ice-cream nie.... 
mmmmmm ....... SEDAP !!!!!
Nina pilih ice-cream perasa jagung  sebab jagung merupakan fav anak-anak. Kat dalamnya Nina masukkan frozen jagung yang dah Nina kukus dulu. Kala makan puding nie, gigit-gigit butiran jagungnya... memang mabeles lah ~~~
Jom tengok resepi nyer.... Terima Kasih kak CT diatas perkongsian resepi yang 
mantap nie! ;)
Puding Ice-Cream Jagung
Resepi asal : Koleksi1001resepi
Di olah : Nina Mirza

Bahan-bahan
1 pek agar-agar serbuk - plain (atau 6 sudu kfc serbuk agar-agar)
1 litter  air
800ml ice-cream jagung (boleh ajer digantikan ikut selera masing-masing)
1 cawan gula halus
1/2 cawan buah-buahan campuran (jika perlu) - Nina letak frozen jagung yang telah Nina kukus sebentar


Cara penyediannyer

Senang kan .... Selamat mencuba. !!
Gulp.. gulp ...!! sejukkkkk ajer masuk ke tekak~~~ Hehehe . . .







Labels: ,