Cupcakes Bunga Teratai ...

As'salamualaikum dan Salam Sejahtera ...

Selamat pagi ...!! Syukur Alhamdulillah ...
Perkongsian untuk hari nie, sekadar cupcakes theme Bunga Teratai :)
Ada yang bertanya, kenapa theme Bunga Teratai.... Aduyai, tak der jawapan lah....
dah requestnya gitu, Nina turutkan ajer~ hehee . . .
Adalah tuuu kot, maksud tersurat dan tersirat oleh tuan empunya kek nie kannn.....
Kalau tidak punya maksud tersendiri, masakan ada lagu berjudul 'Bunga Teratai' yang amat popular oleh kumpulan Sweet Charity satu ketika dahulu... kan, kan kannn.......? 

Oh teratai bunga indah 
Engkaulah pujaan hatiku 
Telah lama aku rindukan 
Wahai teratai bunga indah

Sungguh cantik paras wajahmu 
Sinar matamu bagaikan suria pagi 
Setiap insan selalu terpikat 
Memandangmu teratai bunga indah 

Ku tak menyangka wahai teratai ku sayang 
Badai taufan datang menghembus dirimu 
Engkaupun terkulai dan merunduklah 
Layu tak berseri lagi

Oh tuhan tolong lindungilah dia 
Agarku dapat bersamanya lagi 
Ku inginkan teratai ku sayang 
Berseri seperti semula


Chewahh ...... terngiang-ngiang lagu pujaan ramai satu ketika dulu~

Cantik tak? Eermmm ...... menjadi ker bunga teratai nie?
Diharap empunya sukaaaa hasil ini :)



Kat dalamnya nak guna apa2 kek pun boleh ...
boleh lah rujuk kat 
kalau nak rekemen resepi-resepi kek kegemaran Nina yang selalu Nina guna untuk cupcakes:-
Kek Coklat Moist Bakar
Kek Butter Vanilla 
Heavenly Carrot Cake ala-ala Secret Recipe
Orange Cake Moist
Strawberry Cake

Kalau nak buat muffin kat dalam nie pun boleh~~
Muffin Vanilla
Muffin Coklat

manalaka part icing cream nya pula, semestinya Nina resepi Icing Cream Mudah & Simple ini akan Nina gunakan. Resepi nie pasti tidak akan mengecewakan :)


Untuk perkongsian bersama, inilah gambar nozel yang Nina gunakan untuk kejadian kelopak bunga teratai ... 
No. berapa nozel nie?? Oopss..!! Sorry, nozel Nina cap ayam ajer, so tak der no. ehh....
Ada gambar nie, bolehlah cari dan beli kat kedai kek nanti yea~
Diharap serba sedikit dapat memberi manfaat bersama..



Ok lah..... sampai disini untuk hari ini :)
Jaga diri ~







Labels: ,