Click Snap, Click snap...!! Terima kasih sudi order. Syukur Alhamdulillah

As'salamualaikum dan salam sejahtera...

Monday blues ~
No No No...!! Cergaskan diri, positif kan minda. Cheer up!
Tak mo malas-malas ehh.... tarik nafasss, lepas... tarik nafasss lepas... 
Tenangkan diri & cool. Senyum pada diri sendiri dan kemudian senyum kat orang sebelah kita. Hehee . . .  jangan over sangat, nanti dia ingat kita mereng lakk. hahaa...

Memang ini naluri standard buat yang bekerja bila tibanya 'Monday'.
Biasalah Monday... Hari permulaan keje setelah cuti saturday sunday. Semua pun ada tanggungjawab masing-masing. Bekerja lah dengan ikhlas dan jujur. Itu semua rezeki... Cara kita bekerja juga perlu seiring dengan ganjaran yang akan diterima. Jangan dok ngelat keje bukan apa takut nanti gaji tu tak berkat. Ada uztaz time nie lak tak ingat namanya tu pesan, jangan sesekali 'haram' kan gaji. Seram lak dengar~
Maknanya, keje lah bersungguh-sungguh dengan sepenuh keikhlasan. Kalu dok memanjang merungut, mengelat, baik berhenti keje..... 
Halal kan gaji & rezeki u all~  peace no war
(sekadar pesanan dari penaja)  smile!

Nina nie yang tak bekerja aka permaisuri rumah pun ada tanggungjawab kerja yang perlu dilaksanakan. Keje apa, dok rumah? Haishh..... adaaa...
Chef memasak
Bibik mengemas, sidai baju, jemur baju, (lipat baju & gosok baju MyGang tolong) hehe 
Driver menghantar menjemput anak sekolah
Manager uruskan hal ehwal family
Akauntan akaun kira-kira rumah.... 
HR jaga hal ehwal anak2 ..
Polis/Guard  mata-mata/ cctv kat rumah
Teacher ajar anak2 buat homework
Doktor/Nurse jaga kesihatan family
PA/ Secretary apa saja yang diperlukan
itupun keje gak kannn... betulkan....
banyak lak jawatan nya.... hahahaa..!!

Celik ajer mata bermula lah tanggungjawab yang perlu dilaksanakan hingga lah larut malam... Pabila larut malam, bilaaa larut malam, tara kucah tara kucah cah cahh...
Eh ehh... nyanyi plak ehh... hik hik hikk 
Tapi Nina tak der gaji macam u all.  huhuuu . . . . tetiba touching
Its ok, itulah pengorbanan seorang isteri aka Gang to MyGang, mama untuk anak-anak dan family tersayang.

Ok laaa..... jom cuci mata intai antara picture yang Nina snap untuk order baru-baru nie.
Jutaan terima kasih sudi order ngan Nina...


















Syukur Alhamdulillah....
Walaupun Nina tak keje buat masa nie, rezeki dari DIA yg Esa untuk Nina sekeluarga tak pernah putus. Terus terang, masa Nina keje dulu pun belum tentu Nina dapat simpan duit macam sekarang. In Sya Allah -  'berkat' ganjaran yang diterima. Sokongan dari family dan kawan-kawan, jiran tetangga sangat lah Nina hargai.


Ada juga yang dok bernyanyi, sempat ker nak buat semua dengan baby lagi.....
In Sya Allah sempat. Apa pun semua pun ada cabaran dan dugaannya. 
Semuanya perlukan komitmen, discipline, jadual yang konsisten dan perancangan yang teratur. Family Nina juga banyak membantu. Terutama MyGang dan anak-anak Nina. Special thank to Eillya. Rajin tolong mama lipat-lipat box yang banyak tuu sampai lewat malam...
Apa yang penting, kerjasama.... ala-ala wonderpets heheee .  ...

Bak kata pepatah, hendak seribu daya tak nak sejuta dalih....


Jika berminat sila laaa email nina.azlan1@yahoo.com or whatsapp 019 340 6454

Daaa... take care 

Labels: