Makan BEST kat Shah Alam... Ada Western Food, Chinese Food, Malay Food, Ala-Carte.. Terbaik!

As'salamualaikum dalan Salam Sejahtera

Dah lama gak Nina tak makan malam kat luar, baru-baru ni Nina dinner kat Uncle Sam di Section 15 Shah Alam, Selangor. Jauh dinner? Memang jauhhhh~
Nina dari Gombak, merempuh jammed segala memang seksa namun bila dah sampai legaaaa nya rasa. Tetiba gaya terus tukar lagak dah macam Maria Tunku Sabri  = ala-ala Jalan-Jalan Cari Makan gitu.... hehee 
Nina ni verangan jer lebey~

Nina sukakan konsep restoran ni. Simple, santai, kemas, 'retro' dan paling suka >>>>>>> Bersih!
Hah tengok gambar nie.... 


Apa yang paling Nina suka kat sini adalah konsep menu yang all in one place - special dari tempat lain. Ada menu melayu, ada menu chinese style dan ada juga western! 
Senang  dan sangat banyak pilihan. Bukan apa, payah nak jumpa restoran yang ada menyediakan chinese food dan bergabung ngan menu melayu dan western. Selalunya Chinese style restorannya hanya itu saja. 
lalalaa laalaaa .... saya suka, saya sukaa...!!  

Masuk aje dalam restoran mata terus tertumpu pada botol kaca yang dok posing kat tiap sudut ruang meja.  Air apa nie? 
nak tahu....?? kena lah rasa sendiri~ hehee.... tapi jawapannya sedap! try laaa
Ini special..... Hanya ada di Uncle Sam. Harus cuba!

Memandangkan kat sini ada masakan cina, dengan laju Nina order beberapa menu yang menjadi Hot Killer !! 
Ehh... jangan risau, masakan ni tak membunuh anda pun~ sedap-sedap semuanya. kena dengan tekak dan selera Nina sekeluarga. 

Ini antara menu Ala-Carte yang terbaik kat sini.....
1- Banana Leaf Fish - recommended tau!
2- Sambal sotong
3- Ayam Kam Heong
4- Butter Prawn -  ini pun recommended! Nina suka~  

Ini Uncle Sam Steak Sensation.... menarik kann? kaya dengan cheese! Walla~
Eilman suka laaaa banyak Cheese Cheezy gini~ tarik tinggi-tinggi sayang... hehee


Yang merah tuuu namanya Poison. Huh! Bukan racun tapi rasanya meracunkan kita untuk 'meng'order lagi.. Sedap!
Yang putih tuu Coconut Shake. Sangat recommended! Sedap sangat. Smooth dan smootie~
Yang belakng oren tuu (tak nampak lah sangat) - I Love you.. kena rasa tau~
Dan yang green tuu Koh Samui. Sour sour sweet!

Mmmm..... sedapnya! eh ehh.... tinggalkan sikit tuk mama...!!!
Ni lagi sorang, dok belasah Coconut Shake ajer.... Sedap macam Ice-cream katanya..

Ini favorite Nina. Chicken Chop grilled. Mabeles~ Suka sos black pepper nya... Baby Eilhan dok belasah wadges. Sedap lah tuu.... 

Amacam? Menarik kann...... 
Camner nak terjah?  Ini Alamat penuh Uncle Sam
39G,Jalan Tukul N15/N,Seksyen 15, 40200 Shah Alam, Malaysia


Landmark : Dekat ngan Petronas Section 15
Bawah  >>>> Persatuan Ikram Malaysia Daerah Shah Alam
Sebelah >>> Coffee Lounge
Berjiran >>>> Continential Tyre
Seberang jalan >>> AAR Corner, Public Bank 

Susah sangat waze ajer terus ke lokasi~ :) 

Waktu operasi dari jam 11am-11pm
Off day -Ahad minggu ke-2 dan ke-4

Facebook Uncle Sam https://www.facebook.com/unclesam15
Instagram Uncle Sam https://instagram.com/15unclesam/




Ini lah Uncle Sam
Ni nak bilang waktu makan tengahhari aka  lunch hour, restoran ni full house! 
Ala-carte antara menu terhangat yang ramai pelanggan order. So far, service pun pantas walaupun ianya masakan panas dari kuali. Kualiti dan standard tip top. Ini jaminan Uncle Sam.
Keseluruhan **** menarik, sedap, cepat, bersih! Nina akan datang lagi~











Labels: , , , ,