Kelab Blogger Ben Ashaari : Bloggers DayOut "Family Day" : 1st day aktiviti

As'salamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari tuu Bloggers Day Out hanya sehari di Zoo Negara memang seronok dan kali ni Bloggers Day Out “Family Day” KelabBloggerBenAshaari selama 3hari 2malam kat pinggir kota di Kuala Lumpur. Bila Nina cerita kat anak-anak, derang dah seronok tak sabar nak pegi. Segala keperluan mereka dah prepare sendiri siap-siap. Senang keje mama~ lalalaaa . . . .

Untuk makluman, blogger day kali ni  seramai lebih kurang 60 bloggers. 
Wahh ….!! Ramai kan..?? Sure  meriah lagi havoc!
Tambahan lagi dengan tema “Bukan Sekadar Blogger | We Unite Together”
Sememangnya kami sentiasa bersama-sama!


Seawal 2petang, pendaftaran dan pemberian kunci bilik telah bermula. Ramai juga yang datang awal. Excited lerr tuuu…!! Giler tak excited kann..??


Lepas dah check in, boleh laaa biliknya yang ala kem bina semangat gitu. 
Nina dah dimaklumkan, tempat penginapan ala kem so tak der laa ecpectation menggunung tinggi. Janji ada bilik, katil, bilik air, kipas, pintu boleh lock dah memadai. Nina pun orangnya simple aje…
Tapi yang tak syok nya ada lak senam kawat perbarisan En. Semut sekitar bilik. Anak-anak Nina ni pula jenis tak biasa ada semut kat rumah so memula dok bisingterutama sekali Yana Cik Perfectionist “Eeee… mama, semut kat sini, mama semut kat atas, mama tak bawak spray ker” errkkk~~ 
“Yana buat-buat tak nampak aje boleh?” Hahahaa… sabar jer laa



Sebelah malam kami makan buffet ala kampung yang disediakan oleh pihak penginapan. Sedap ker? Boleh laaa….
Yang menarik sesi acara pertama adalah pertandingan karaoke. Ini yang memeriahkan suasana makan malam kami. Acara bermula dengan bisikan suara Cik Yaya Cendana dengan lagu Siti Nurhaliza. Berani dak comel loteh ni rupanya…. Sempoi girl!
Dan kemudian pederta ke-7 adalah Azlan Hamzah dengan lagu Suatu Masa oleh M.Nasir. Ehh…. Itu MyGang! Cayalah…



Bukan saje blogger sporting, family members pun semua sporting. MyGang saja-saja nak joint katanya untuk memeriahkan suasana. Padahal bukannya dia jenis mat karaoke punnn… Tak per laaa, kasi chance. Sedap juga suara MyGang rupanya… hehe 

Antara suara-suara emas yang boleh kira ikut berat tan adalah Abe..!! Tak sangka suara beliau mantap dengan lagu Hafiz. Tetiba terlena dibuai mimpi masa Abe nyanyi…. Huhuu . . . .
Antara suara gold yang lain adalah Kyeril, Rara dan hubbynya (sedap menjilat jari dengar Rara nyanyi duet lagu Baldu Biru – best!). 
Razzwey dan Najeeb semamangnya hebat! Dah macam tengok konsert. Enjoy sangat…!! Semua sporting..





Antara suara-suara emas yang boleh kira ikut berat tan adalah Abe..!! Tak sangka suara beliau mantap dengan lagu Hafiz. Tetiba terlena dibuai mimpi masa Abe nyanyi…. Huhuu . . . .

Pertandingan karaoke ni memang enjoy!
Tapi suspen sebab keputusan nya esok malam. Dah macam ala-ala Akademi Fantasia lak~ hehee
Agak-agak sapa yang menang ehh...??
Kita nanti kan keputusan nya esokkkkk...!!


Selain tuu, biasalah… . . . welfie sana, welfie sini, selfie sana selfie sini.. Kann kan kannn…?? Dah nama pun blogger ya tak? Pantang sesapa menaikkan ketinggian smartphone mulalah yang lain menyelit sakan. 
Jangan kan gopro lagi lah laju berdesut memasing menyelit. 
Thanks Ida yang selalu rajin angkat ketiak! Angkat gopro lah tuu…
Nasib baik tak der bau~ Hahhaa…..





Dan acara berterusan sehingga jam 11malam. Pastu masih ramai yang tak balik bilik masih dok menyembang. .. ker malas panjat bukit naik ke bilik?
Ada dengar sok sek sok sek, “Penatnya nak naik bilik, tinggi kat atas sana. Pas makan dah kenyang, sampai bilik lapar semula” 

Alahi kesiannya uolls~ Tabahlah ya... hehee . . . .


MyGang  bersama Mr.Mafia (suami Nadia)
Semua yang ada family, angkut anak isteri suami bagai. Masa inilah kami lebih kenal-mengenali antar satu sama lain. Ada juga yang baru pertama kali bersua. Sebelum nie dok sembang kat whatsapp jer.. 
Dah jumpa dia pandang kita, kita pandang dia…. Pastu gelak! Pastu cakap “oooo… ini lah kak Nina Mirza ehh… Kecik jer orangnya “ Hehhee….
Ayat suam kuku jer dek non.. nggeeee~ 
Yang dok borak sembang ada, yang anak-anak dok berkeliaran sesama kawan baru ada, yang dok menyepi malu macam rumput semalu pun ada… Inilah ragam kehidupan.


Nie nak citer, kami dapat goodies bag dari penaja terbesar Cosmoderm. Kali ni dapat Shower Gel Tea Tree Oil dan Magic Lotion. Wahh….!! Best best, saya suka, saya suka….!!
Bukan sample size tau, tapi size sebenar. Besar! Terharu sangat….

Cosmoderm sentiasa prihatin akan keperluan kami. Dah berkampung dalam hutan macam ni memang amat memerlukan Shower Gel Tea Tree untuk kesegaran berganda dan Magic Lotion yang hebat supaya kami terlindung dari gigitan nyamuk berbahaya.
Terima kasih banyak ya Cosmoderm selalu sudi taja apa saja aktiviti kami. Nanti Nina share kelebihan Dan kegairahan


Nantikan ceritera selanjutnya untuk hari ke-2…

Lagi best tau…pepagi ada poco-poco, ada flying fox, sukan rakyat, sesi photo dan belah malam nanti ada karaoke lagi..
Hambik...!! Full schedule... Sila simpan tenaga

Ok, ceritera untuk hari pertama . . .






Labels: , , , , ,