KBBA Blogger's Day Out 2015 : Part Two... More havoc lagi hapening! Kenangan terindah buat family KBBA

As'salamualaikum dan Salam Sejahtera

Ini adalah sambungan semalam punya story part One - KBBA Blogger's Day Out 2015 yang sangat havoc. All out you! Kalau nak baca story semalam  click SINI.

Sekitar jam 12pm-2:30pm adalah masa santai buat kami. Buffet lunch telah disediakan oleh Bayou CoffeeHouse. Masa yang ada bolehlah nak berehat penat ok, solat, mandi atau sebagainya. Ruang solat yang disediakan amat selesa dan memuaskan.  Begitu juga bilik mandi. Selesa berada di sini. 

Acara seterusnya adalah Paintball. Inilah yang ditunggu-tunggu oleh kaum lelaki. Nina dimaklumkan, ramai yang pertama kali mencuba game paintball ni waima masa kecik-kecik dulu dah selalu main tembak-tembak 'Police entry'. Hehehe.... 

Team dibahagikan kepada 4kumpulan. Sasaran musuh adalah kapten! Ya, kapten saja. So kalau kapten kena tembak, seluruh team gagal. Nampak mudah kan...??
Mudah laaa kalau kapten tu kecik boleh sorok dalam poket seluar! hahaa....

Sesi taklimat. Dengar betul-betul yea.... Pakai mask selalu "Mask on, mask on" dan banyak lagi penerangan yang diberi agar semua para blogger yang terlibat faham. 
  
Kali ni Nina tak joint. Baby Eilhan tido lak. .. So abahnya memang dah book nak joint Paintball.
 ***MyGang kiri sekali, nampak tak muka excited?? dah lama tak masuk padang katanya*** 
Di awal pertempuran, hujan membasahi bumi. Mereka ini memang punya semangat askar wataniah. Hujan pun sanggup diredah. Semangat sungguh! Ala, setakat hujan kan air, kata mereka. 
Inilah team One. Yeah yeah.....!! Team MyGang - Juara . Nampak tak dari kiri no 1&3 tuu?
 Itu girl ehh..... Caya lah Kecik & Julia. Hebat!

Sesudah pertempuran tamat, kami semua kembali ke lobby untuk acara penutup. Ok.. selesai acara .. masa untuk menutup majlis! Alamak..... dah nak habis dah ker? Terasa cepat nya masa berlalu. Tetiba lak rasa sedih. ..


Ada cabutan bertuah buat yang bertuah nina tak bertuah pun dan penyampaian cenderahati buat semua para blogger . Dapat joint bloggers day ni pun dah cukup bertuah sebenarnya!
Terima kasih banyak pihak penaja yang sudi memberi sumbangan buat kami semua... 

Antara penaja yang terlibat ialah dari  Cosmoderm , Yeos Malaysia , Stamp N Print Enterprise , Azwar Kamaruzaman , Natalia dan Monster Crazy Crunch.


Ini antara potluck sumbangan bloggers. Ada lagi yang tak sempat Nina snap~


Dan yang paling terakhir, semestinya acara berfotografi beramai-ramai sebagai kenangan.
Ini lah kenangan terindah buat kami semua. 
Syukur Alhamdulillah, persahabatan yang terjalin bukan setakat di alam maya malah ianya lebih kepada sebuah keluarga besar KBBA. 
Syabas, uolss semua awesome!

Pppsttt ~~ soksek soksek dah dengar ada pasangan masing-masing (En.Suami) sangat enjoy dan ada nak repeat Paintball dan Go-Kart lagi nanti. Oopsss....!! 
Ada juga tetiba en.suami mereka nak jadi blogger juga. Huh?? Hahahaa....


Ok, tengok sini pulak! Selfie lagi..... hehee~


Ya, kami 'Bukan Sekadar Blogger'Labels: , , , ,