Puding Karamel Tanpa Telur Lagii ~~~~~

As'salam dan Salam Sejahtera buat semua ...

Dup dap dup dapppp .... berdebar-debar rasa hati ini kala memulakan entry untuk kali ini. 
Al-maklum lahh .... setelah sekian lama Nina tak update entry.  
Alhamdulillah syukur ..... Nina dapat memulakan kembali hobi Nina untuk berblogging bersama rakan-rakan yang tersayang semula. Sebelum nie ada masalah yang tidak dapat dielakkan sehingga dunia Nina  terasa kosong tanpa CoratCoret Nina. Tak terkata sedihnya bila Nina tak dapat berkongsi ilmu, resepi, minat Nina - snap snap picture terutama sekali picture masakan... Segala yang Nina ada untuk seharian berlalu begitu sahaja. Kecewa rasanya hati ini kerna tak dapat dilakarkan untuk rujukan Nina kemudian hari dan dikongsi bersama rakan-rakan yang lain. Rupa-rupanya, bila hati ini sedih teramat sangat sampai Nina boleh berpuisi lagi .... Sungguh tak sangka. Nak baca puisi Nina? Sudilah intai-intai dan berjiwang-jiwang jap kat SINI yea ....
Chewahhhh!! Terror tak Nina berpuisi? Saper sangka kannnn .... Hehehe . . ..

Jutaan terima Kasih tak terhingga buat Hubby Nina yang memahami minat dan juga hobi  baru isteri tercintanya ini. Dengan bantuan Hubby Nina dan adiknya a.k.a Pak Man, akhirnya impian Nina untuk kembali berblogging tercapai~~~ Luv u all . .. 
  
Ok laaa .... Dok cerita pasal Nina nanti lupa lak nak share menu untuk kali ini. Sorry ehhh...
(Kepinginnn gamaknya, dah lama tak menulis kannnn) Hehhe . . .


Errmmm .... Baru-baru nie, Nina buat Puding Karamel. Untuk pengetahuan semua, Nina pernah buat Puding Karamel Tanpa Telur nie dah beberapa sebelum nie. Rasanya memang tidak pernah mengecewakan. Sedapppppp!! Kali nie Nina buat lagi dan buh dalam bekas kecik-kecik supaya senang nak ngapp ngappppp!!! Lagi pula nampak comel dan menarik la plak kann kan kannnn .... (puji diri sendiri) Hehheee . ... 
Dan yang penting, Nina berkesempatan snap picture untuk tatapan teman-teman sekalian.  Alhamdulillah .... seperti biasa, puding nie menjadi dan enaknya dimakan sejuk-sejukkkk! Jangan jeles yea .... tak percaya, cuba lah ~~~
Untuk resepinya boleh lah rujuk DISINI.  

Buat yang telah mencuba, Nina ucapkan Ribuan Terima Kasih kerna sudi mencuba dan sudi singgah blog Nina yang tak seberapa ini. Alhamdulillah.... semua yang mencuba resepi nie pudingnya menjadi dan berpuashati dengan kejadian dan kesedapannya. Risau juga Nina kalau-kalau tidak menepati citarasa yang mencubanya. 
Anyway, sedappppp kan kannn?? Nina tumpang gembira ;)

Ok laaa .... banyak urusan lain yang perlu Nina bereskan. Nanti kita jumpa lagi.
Daaaaaa ..... ~~~~







Labels: ,